Vad är en E-cigarett?

Har du funderat på att köpa en e cigg eller en elektronisk cigarett men inte vet riktigt vad det är för något? En e-cigg är helt enkelt ett substitut för vanliga cigaretter och är ett sätt att sluta röka på. Det anses inte vara lika farligt för din hälsa med en e cigarett som det är med vanliga cigaretter.

Hur fungerar e cigaretter?

Det som skiljer en e cigg mot en vanlig cigarett är att e-cigaretten avger ånga i stället för skadlig rök. Den elektroniska cigaretten består av ett batteri, en vätskebehållare som man fyller med smaksatt olja(som även kan kallas e-juice), och en förångare som skapar värme. Själva värmen gör om vätskan till ånga och det är den du drar ner i dina lungor i stället för rök. Du kan välja mellan olika smaker på din e-juice, bland annat smaker som är fruktiga, smak av vanlig tobak och lakrits och mint. Di kan även själv bestämma vilken nikotinhalt du vill ha på en e cigg eller om du vill ha helt utan nikotin.

Testar du en e cigg redan idag så kommer du att känna en stor skillnad. Du märker även snart att det blir lättare att sluta med vanliga cigaretter och du kommer upptäcka skillnad i din plånbok. Det är billigare att använda e-cigg även om startpaketet som man kan köpa på nätet kostar en del för det blir det billigare sedan.

Är det några fördelar?

Är det rökförbud, eller du tycker vädret är så illa att du inte vill gå ut? Med en e cigg behöver du inte det, då den kan användas var du vill. Den besvärar ingen och avger ingen farlig rök. Vissa sorter kan lukta lite precis när ett bloss tas, men ofta luktar detta bara gott. Du slipper även stinkande fimpar och kan snart även sluta upp helt med din rökning.